kost1
kost2
gensyn
LÆSEVEJLEDNING

Alle nye klasser screenes i skoleårets begyndelse for stavning, læseforståelse, ordforråd og læsehastighed. Vi vurderer alle resultater og tilbyder efterfølgende støtte til elever med behov. Du kan også selv henvende dig, hvis du oplever problemer med læsning eller stavning.

Det kræver gode læsefærdigheder at være studerende, og gode og effektive læsestrategier kan hjælpe dig både i gymnasiet og på senere studier. At kunne kommunikere godt på skrift er ligeledes vigtigt for et godt studieforløb.

Læsevejlederens opgaver

– At gennemføre screening af den enkelte klasse ved skoleårets start

– At støtte elever med dyslektiske problemer

– At medvirke til at timerne fungerer tilfredsstillende

– At tilbyde elever med specifikke behov særligt tilrettelagte undervisningsforløb

– At samarbejde med lærerne om faglig læsning og skrivekompetencer

– At samarbejde med andre vejledere og sørge for tilbagemeldinger om de enkelte elever

IT-rygsæk til ordblinde
Hvis det viser sig, at du er ordblind kan vi søge SPS støtte, til en IT-rygsæk. Med en IT-rygsæk kan du få alle tekster læst højt.

Behov for andre typer hjælp?
Hvis problemet er andre typer af handicaps, kan vi også søge penge til studiestøttetimer, SPS eller sekretærhjælp.

SPS-ansvarlige for læsevejledning

Anne-Kirstine Johansen