gensyn

Vejledningscentrets primære funktioner og opgaver

Her kan du se en liste med de emner, vi oftest assisterer med både ved personlige samtaler og fælles klassesamtaler, men du skal ikke holde dig tilbage fra at kontakte os om andre emner.

• Overgang fra folkeskole til gymnasium
  • Klassesammenhold og teambuilding
  • Studieteknik og lektielæsning
  • Eksamensangst og eksamenstræning
  • Valg af studieretning, fag og valgfag
  • Fremtidsmuligheder og valg efter gymnasiet
  • Hjælp og støtte i en svær situation

Hjælp undervejs

For de elever, der kan være i fare for at falde fra uddannelsen, gælder det om at handle så hurtigt som muligt. Vejledningscentret er central i denne proces, der dels drejer sig om at få problemerne kortlagt, dels om at få iværksat støtte til den unge.

Det kan være faglig støtte i form af lektiecafé, ekstra elev- eller lærerhjælp, læsevejledning mv., men kan også være personlig støtte i form af mentorhjælp, samtaler med elevcoach, psykologsamtaler mv.

Desuden samarbejdes med eksterne partnere for at fastholde de unge i uddannelsesforløbet. Det drejer sig om UU og SPS mv.

Fastholdelsesopgaven er mangesidig og kan kun løses i et tæt samarbejde med en række aktører på skolen.

Formålet med SSGs vejledningscenter er at understøtte og sikre, at flest mulige af skolens elever gennemfører deres valgte uddannelse med størst muligt fagligt og personligt udbytte.

Hvis du har spørgsmål om videregående uddannelser efter gymnasiet, skal du kontakte Lasse Peik Hesselvig, som er kontaktperson på Struer Statsgymnasium, og kan kontaktes på laph@studievalg.dk, tlf. 87551608. Kontakt Lasse for Studievalgs træffetider og årets aktiviteter.

Til SSGs vejledningscenter er tilknyttet følgende:

STUDIEVEJLEDERE

Anne-Kirstine Johansen