Vision

SSG vil være kendt som et udfordrende og stimulerende gymnasium med den helt centrale ambition at eleverne skal lære mere end de selv tror de nogensinde får brug for.

Vi vil være et unikt regionalt tilbud med et bredt udbud af ungdomsuddannelser i et internationalt campusmiljø med kostskole. SSG skal være det naturlige valg af ungdomsuddannelse for områdets unge mennesker.

Og så skal kostskolen på SSG udgøre en hjemlig ramme for kostelevernes trivsel og skolegang.

Mission

Kerneopgaven på Struer Statsgymnasium er hver eneste elevs uddannelse, læring og dannelse. Vi vil forberede eleverne til videre uddannelse og til et liv som medlevende, modige og nysgerrige borgere i det 21 århundrede med alle dets udfordringer og muligheder. Vi ønsker at udfordre eleverne til individuelt og i fællesskab at turde og til at blive morgendagens iværksættere, aktive medborgere, kompetente fagpersoner og problemløsere. Den opgave vil vi løse gennem det brede uddannelsesudbud af 10. klasse, EUD, EUX, HF, HHX, IB og STX, i kraft af et dynamisk og åbent læringsmiljø og gennem forskellige samarbejder, lokalt, nationalt og internationalt.

Kerneværdier

Opgaveløsning på Struer Statsgymnasium hviler overalt på et fundament af seriøsitet og kvalitet. Centralt står elevernes læring, deres udbytte af undervisningen og deres trivsel. Vi møder eleverne med en pædagogisk linje præget af realisme og nærhed. Det betyder, at vi forholder til eleverne som de er og ikke som nogen kunne ønske at de burde være. Vi ser hver enkelt elevs fremskridt – uanset hvor højt overliggeren befinder sig – og vi møder hver enkelt elev med den indstilling, at de har et potentiale der kan indfries gennem det fælles arbejde med klare mål og krav for deres læring. Eleverne skal opleve en skolegang, der giver mening.

Vi vil sende dimittenderne ud i det 21. århundrede som hele, veloplyste og videbegærlige unge, der kan agere kompetent i verdenen. Det gør vi bedst, tror vi, med en solid faglighed som udgangspunkt for innovative, globale og digitale kompetencer. Med udgangspunkt i en forståelse af egen kultur, historie og virkelighed skal eleverne møde det andet – en større verdens opfattelser – og udfordres til refleksion over grundlæggende antagelser. Målet er på én gang at fremme åbenheden for alternative verdensopfattelser og at styrke evnen til at håndtere og kunne navigere i flertydighed og at fremme livsmod og livsduelighed. Idealet er en dannelse med en social kompetence, en særlig menneskelig kapacitet til at handle sammen med andre og fremme fællesskabet med andre.

På Struer Statsgymnasium er elever, ansatte og ledelse tætte på hinanden. Vi tror på fællesskabet som ramme for udvikling af kundskaber og kompetencer igennem dialog og samarbejde med andre. I dialogen med andre skal eleverne duellere på meninger og idéer med respekt for andres viden og holdninger.

Her kan du læse strategi 2016-18