Studie- og ordensregler

Det er Struer Statsgymnasiums mål at tilbyde og sikre eleverne det bedst mulige studiemiljø til trivsel og faglig og personlig udvikling, således at de kan sendes ud i verdenen som hele, veloplyste og videbegærlige unge, der kan agere kompetent i verdenen.

Eleverne skal lære mere end de selv tror de nogensinde får brug for.

Studie- og ordensreglerne er formuleret for at understøtte realiseringen af dette studiemiljø og dermed skolens målsætning.

Derfor forventer vi af vores elever, at de bidrager til et positivt studie- og læringsmiljø, idet de

· er velforberedte til og deltagende i timerne

· trives med at blive fagligt udfordret

· er nysgerrige, videbegærlige og tør

· viser hensyn og respekt for andre

Vi værdsætter også, at eleverne engagerer sig i skolens øvrige liv såsom udvalg, råd, organisationer på skolen, frivillige og sociale aktiviteter, og vi sætter tillige stor pris på, agerer som gode ambassadører for SSG, når de er uden for skolen.

Struer Statsgymnasium er dagligt et uddannelsessted med mange elever og en arbejdsplads for lærere og tekniskadministrativt personale. Derfor forventer vi, at alle respekterer og tager hensyn til hinanden og at omgangstonen er venlig og åben.

Vi er sikre på at behagelige fysiske og æstetiske rammer fremmer lysten til læring og gør skolen til et rart sted at være. Derfor forventer vi at alle passer på skolens lokaler og inventar, og at alle bidrager til at holde skolen og lokalerne pæne og ryddelige, sådan som en skolearbejdsplads bør være. I hvert lokale er ophængt regler for almindelig forventet adfærd i forbindelse med brug af lokalerne, herunder oprydning.

Kort sagt: SSG skal være et godt sted at lære og et godt sted at være.

Studie- og ordensreglerne gælder for alle skolens elever, for alle ansatte og for kostskolen.

Bemærk: Uddannelserne IB, EUD og 10. klasse har hver især særlige regler som supplement til skolens generelle studie- og ordensregler. Disse særlige regler uddeles til eleverne i disse uddannelser.

Du kan læse skolens studie- og ordensregler i deres fulde længde ved at klikke her