Kostskolens køkken

Maden på kostskolen

Kostskolens køkken består af 1 køkkenleder, 2 kokke, 8 assistenter og 2 ernæringsassistentelever. Kostskolens køkken laver til daglig mad til eleverne der bor på kostskolen, varme/lune og kolde retter til kantinen, og mad til lærermadordning. Udover det laves der mad til diverse fester og arrangementer, i huset, og på skolen.

Som kostskoleelev får man 5 måltider om dagen, morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe, aftensmad, og aftenskaffe. Køkkenet lægger i dagligdagen vægt på at disse måltider er sunde, nærende og varierende, og serveres på en indbydende måde.

Vores holdninger og prioriteringer omkring maden kan beskrives med følgende:

• Bruge friske, gode, og om muligt lokale råvarer i vores madlavning
  • Helst hjemmelavet mad fra bunden
  • Arbejde ud fra de 10 kostråd
  • Vælge groft og fuldkorn hvor vi kan
  • Servere fisk hverdag
  • Frugt og grønt til måltiderne

Temamenu ca.1 gang pr måned

Vi vil som køkken gerne gøre de unge bevidst over hvad de putter i munden, selvom de nok ikke altid er enige med os. Samtidig synes vi det er vigtig ikke at blive for fanatisk og bruge sund fornuft, der skal være plads til lidt sødt en gang imellem. Vi vil selvfølgelig gerne imødekomme ønsker, men indenfor rimmelighedens grænser.

Vi er sunhedscertificeret som skole, som betyder at køkkenet er nøglehulsmærket.

Kostpolitiken og de 10 kostråd
Nøglehulsmærket