2097361
Det moderne HF - HF-eksamen

Du kan her på sitet læse om, hvordan HF er opbygget, og du kan se hvilke fagpakker skolen tilbyder.  Har du valgt HF har du selv stor indflydelse på toningen af din uddannelse. De obligatoriske fag giver sammen med dine fagpakker en sammenhængende uddannelse, som både går i dybden og i bredden.Igennem dit valg af fagpakke samt valgfag målretter du din uddannelse henimod en professionsbachelor. HF er i sin grundstruktur opbygget i semestre, Det første år består således af 2 semestre. Efter hvert semester afsluttes mindst 1 fag. Udover de obligatoriske fag består både 1.- og 2,semester af projektperioder, screeninger og vejledningssamtaler. I første semester bliver hver enkelt vejledt i valg af valgfag bl.a. gennem øget viden om professionsuddannelserne samt dine egne kompetencer. I 2. semester øges professionsretningen og der tages beslutning om valg af fagpakke. Fagpakken afspejler den enkelte elevs ønske om en profession indenfor f.eks. felterne pædagogik, sundhed (VIA) eller der vælges henimod uddannelser på Erhvervsakademiet (EA). Endelig kan der også vælges fagpakker der er professionsrettet henimod politi og militær. I uddannelsen vil der være fokus på feed back og karrierelæring.

Ønsker du endvidere at målrette uddannelsen mod universitet, skal du også vælge en overbygning.

På Struer Statsgymnasium vil du møde et spændende og internationalt studiemiljø, hvor der er et godt socialt samspil mellem skolens forskellige uddannelser.
Fra august kan du komme direkte ind fra 9.klasse! Se adgangskrav her

Majken Miller
Uddannelseschef (HF), Uddannelsesleder (STX)

Skolens motto er:
LÆR MERE — LEARN MORE