Skolen har ingen forsikringer, der dækker eleverne eller deres ejendele.

Skolen er omfattet af den statslige selvforsikringsordning, og skolen må ifølge Undervisningsministeriets regler ikke tegne forsikringer, der dækker eleverne. Hvis en elev for eksempel kommer til skade på skolen, bliver udsat for tyveri, skal transporteres syg hjem fra en studietur mv., er det derfor familiens egne forsikringer, der skal dække.

Vi anbefaler, at I har tegnet:

• en familie/indboforsikring, der dækker i tilfælde af tyveri. Forsikringen bør også indeholde en ansvarsdækning, som dækker, hvis eleven kommer til at forvolde skade på andre.
  • en ulykkesforsikring, som dækker eleven i tilfælde af personskade. Husk at overveje at tilkøbe en tandskadedækning, som ikke altid er standard.
  • ved deltagelse i studieture inden for EU er det et ufravigeligt krav, at eleven har en hjemtransportforsikring (hjemtransportdækning kan være et tillæg til familieforsikring, en årsrejseforsikring for familien eller en ren hjemtransportforsikring. Hvis eleven deltager i skiture eller andre sportsture, skal I tjekke, at hjemtransportdækningen også dækker sportsrejser, da nogle forsikringsselskaber har undtaget sportsrejser i dækningen.)
  • ved deltagelse i studieture inden for EU skal elever medbringe både det gule og det blå sygesikringskort.
  • ved deltagelse i studieture uden for EU er det et ufravigeligt krav, at eleven har en syge- og hjemtransportforsikring, der dækker uden for EU.

Når eleven fylder 18 år eller flytter hjemmefra, skal I huske at tjekke, om forsikringen stadig gælder, eller om der skal tegnes nye forsikringer.