10. klasse på Struer Statsgymnasium

10. klasseundervisningen på Struer Statsgymnasium er en selvstændig afdeling under gymnasiets ledelse, men 10. klasse er også en integreret del af gymnasiet. I forvejen har Struer Statsgymnasium en bred vifte af syv forskellige ungdomsuddannelser (STX, HHX, HTX, HF, EUD/EUX og IB). 10. klasse-eleverne er således en del af gymnasiets integrerede og internationale studiemiljø.
Eleverne kan i 10. klasse på Struer Statsgymnasium vælge mellem 2-3 linjer afhængig af elevsøgningen. Det er:

1. EUD-10. Erhvervslinjen, der forbereder til erhvervsrettede ungdomsuddannelser og indeholder særlige brobygningsforløb
  2. G-10. Gymnasial linje, der forbereder til de gymnasiale ungdomsuddannelser
  3. M-10. Mix-linjen med profilfag fra både erhvervslinjen og den gymnasiale linje

Forskellige profil- eller linjefag vil sammen med evt. praktikforløb være med til at profilere de forskellige linjer. På alle linjer gennemføres undervisningen på 10.-klasseniveau. I fagene dansk, matematik og engelsk samt valgfagene tysk og fysik/kemi undervises frem mod, at eleverne aflægger folkeskolens prøver i fagene..

Varieret dagligdag og ugeskema. 10. klasse-undervisningen bliver en del af gymnasiet, og eleverne kan derfor bruge alle skolens faciliteter samt deltage i gymnasiets frivillige aktiviteter som fx idræt, kor, big band, fitness, elevfester, mv. 10. klasse har deres eget skema og årsprogram.

Ud over den almindelige undervisning vil der være forskellige særlige aktiviteter i løbet af skoleåret; det er fx skolerejser, introtur til København, skitur, praktik, brobygning til ungdomsuddannelserne, fællestimer, gæstelærere, virksomhedsbesøg, terminsprøver, indendørs fodboldstævne, overnatningstur med idrætsholdet, deltagelse i sportsstævner, andre ud-af-huset-aktiviteter, mv.
Formålet med 10. klasse på Struer Statsgymnasium er, dels at de unge opnår en yderligere afklaring med hensyn til valg af videre uddannelsesønsker, og dels at de unge opnår en yderligere faglig kvalificering til den ønskede ungdomsuddannelse.

Christian Donslund
Vicerektor-Administationschef-Uddannelseschef (HHX, EUD/EUX, 10. klasse)

Skolens motto er:
LÆR MERE — LEARN MORE